20 Şubat 2012 Pazartesi

Venedik Poğaçası

MALZEMELER
2 adet yumurta
1 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı deniz tuzu
1 paket tereyağ (250gr)
1 paket yaşmaya
1 demet dereotu
1 demet maydonoz
1 su bardağı rende havuç
1 çay bardağı ılık süt
Aldığı kadar un
Üzeri için:Yumurta sarısı
İçi için:Beyaz peynir

HAZIRLANIŞI
Karıştırma kabına ılık süt,toz şeker ve maya konularak maya eritilir.
İçine diğer tüm malzemeler ilave edilir ve karıştırılır.
(Havuç rendelerken rendenin ince tarafını kullanın)
Yavaş yavaş aldığı kadar un ilave edilir.
Un eklerken çok dikkatli olun.Çok ekleyip katı bir hamur yapmayın.
Hazır olan hamur üzeri kapatılarak 1 saat mayalandırılır.
Hamurdan mandalina büyüklüğünde parça koparılır.
İçine beyaz peynir konularak şekillendirilir.
Üzerine yumurta sarısı sürülür.
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir.
180 derecede 20-25 dak. altın sarısı renk alıncaya kadar pişirilir.




Yumuşacık puf puf bir poğaça mutlaka denemenizi tavsiye ederim.

1 yorum:

  1. Gidip gelip bakiyorum...Aklm burada kaldi...Simde gec oldu mayala pisir derken aksam 10 olacak....Ama yarin kesinlikle yapacagim.

    YanıtlaSil

dobasaran@hotmail.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...